Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

PVO presenteerde zich met Gé Reinders: muziek met een verhaal

Geplaatst op vrijdag 28 augustus 2009

De jubilerende Muziekvereniging PVO heeft donderdagavond 27 augustus in de tentaccommodatie aan de Ferdinand Huycklaan weer een bijzondere niet alledaagse Muziekavond gezorgd. In een goed gevulde zaal met vanaf het begin enthousiaste bezoekers zorgde zij samen met muzikanten van Nardinc uit Naarden en G.A. Heinze uit Muiderberg voor een muzikale avond, die nog lang haar echo doet naklinken. Een avond waarin de Limburgse zanger Gé Reinders zorgde van muziek met een verhaal. Waren zijn liedjes in het Limburgs dialect, zijn entertainment met veel taalkunsten waren in het verstaanbaar Nederlands. Hij praatte de avond aan elkaar en gaf een indrukwekkend beeld van de historie van zijn liedjes verbonden met blaasmuziek. Zijn muziek en teksten werden beloond met een Edison, en dat bleek op deze avond terecht.

In Soest was de laatste in een reeks van 110 concerten die Gé door heel Nederland maakte met telkens wisselende harmoniën, fanfares.
Ook het publiek werd actief betrokken bij de uitvoering. Na wat aanwijzingen van Gé tussen de verschillende nummers kon na de pauze het lied "Kump Good" met zang worden ondersteund.

Al 1,5 jaar geleden werden de eerste contacten tussen PVO en Gé Reinders gelegd, die uitmondden in een fikse oefening van meer dan 1/2 jaar van vele nieuwe muzieknummers en enkele keren samenspel tussen PVO en Gé om er een imponerende Muziekavond van te maken. Muziekvereniging PVO had zowel voor als na de pauze ook een "eigen" muziekmoment met "Moment for Morricone" en "El camino Real". Hierbij werd alles door de muzikanten uit hun instrumenten gehaald. En wat op zo'n moment zo opvalt is dat Gé Reinders zo enthousiast opging in deze muziek, bijna aanstekelijk voor het aanwezige publiek. Dit enthousiasme en plezier straalde hij trouwens de gehele avond uit.
Niet voor niets was er voor alle muzikanten na afloop een daverend applaus en staande ovatie weggelegd. Voor herhaling vatbaar: juist dit soort avonden zorgen voor die variatie in het aanbod van activiteiten tijdens de Gildefeesten en voor Soest.



Bouwbedrijf De bruin putten en R. Kok Kraanverhuur Soest