Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

Regen geeft bijzondere dimensie aan Ledenavond Gildefeesten

Geplaatst op zaterdag 29 augustus 2009

Aan het eind van de vrijdagmiddag tijdens de gildefeesten lijkt de hemel niet op te trekken voor de zon, maar opengezet te worden om water naar beneden te laten gaan. Hevige regenbuien trekken even na vijven over Soest. Rond 18.00 uur komt de zon tevoorschijn die wat fleur geeft aan het afhalen van Koning André Roest om hem en zijn gevolg mee te nemen naar de feesttent. Rond 18.30 uur trekt het gildekorps op naar zijn huis om hem daar hulde te brengen en een oppertje te halen om de avond door te komen.

Als eerste wordt hem voor zijn huis hulde gebracht met het overvendelen. Dan beginnen de eerste spatten weer naar beneden te komen waardoor besloten wordt de muzikale en vendelshow maar even uit te stellen. Eerst een kopje koffie en .... voor vertrek naar de feesttent kan alsnog de show worden verzorgd.

Om 20.00 uur start de Ledenavond in de feesttent. Na het binnenkomen van het gildekorps, het welkomstwoord door ouderman Henk van Asch, eerst aandacht voor de 16 gildeleden en gildevrienden die sinds de gildefeesten 2008 zijn overleden. Pastor Jan Beekman sluit hierop aan met een overweging rondom het thema "een schot in de roos". Vervolgens worden 14 nieuwe gildebroeders geïnstalleerd, die direct hun handen uit de mouwen moeten steken en de aanwezigen van koffie en thee moeten voorzien.

De openingshandeling wordt afgesloten met het aanbieden van een zilveren schild door André Roest aan het gilde om zijn koningsjaar ook voor het gilde onvergetelijk te maken.
De openingsceremonie wordt muzikaal omlijst door gildekorps en het koperkwartet van Muziedkvereniging PVO die tot ieders verrassing ook gezamenlijk voor een muzikaal intermezzo zorgden, waarbij de vendeliers hun vendels zwaaiden.
Vanaf 21.00 uur is er een gezellige feestavond.

De gehele avond was in de feesttent het geluid van regen en onweer duidelijk waarneembaar, klapperden de zeilen en was het een ware opgave om, gedurende langere perioden maar niet te roken, omdat buiten staan zeker geen optie was.

Het weekend kan van start: de medewerkers zijn er klaar voor.



Bouwbedrijf De bruin putten en R. Kok Kraanverhuur Soest