Contact

Gildefeesten Soest
Locatie De Blaak:
Ferdinand Huycklaan, Soest
Meer informatie huisregels

Nieuw Gildevaandel gepresenteerd en 8 nieuwe gildebroeders geïnstalleerd tijdens teermaaltijd

Geplaatst op vrijdag 23 augustus 2019

Donderdagavond 22 augustus werd de vierjaarlijkse teermaaltijd georganiseerd. Zo'n 600 gildeleden , gildevrienden en enkele genodigden waren aangeschoven. Tussen de verschillende gerechten door enkele officiële momenten. Aan het begin van de avond werd stil gestaan bij de 30 gildeleden en gildevrienden die afgelopen jaar zijn overleden. Voor hen werd de gedachteniskaars aangestoken.
In de loop van de avond werd het nieuwe vaandel gepresenteerd en ingezegend door pastoor Joachim Skiba. Het vaandel vervangt het in 1998 aangeschafte vaandel dat na ruim 20 jaar intensief gebruik versleten was. Ook het nieuwe vaandel is weer vervaardigd door Joke Willigers uit Liessel.
Aansluitend werden 8 nieuwe gildebroeders geïnstalleerd. Zij legden de Eed van Trouw af terwijl ze het nieuwe vaandel vasthielden. Ze offerden ook een kaars voor de parochie. Deze kaarsen werden door pastoor Joachim Skiba in ontvangst genomen.
Natuurlijk werd ook stil gestaan bij het Koningsjaar van Toon en Ank van Doorn. Zij lieten het gilde weer een mooi koningsschild na welke een plaats zal krijgen op de koningsmantel.

De maaltijd werd verzorgd door Catering Centraal en Eetvilla vd Brink. Vele tientallen medewerkers zorgden voor een fantastische en ook zeer gewaardeerde maaltijd.

De avond werd afgesloten met muziek, dansen en natuurlijk nog even elkaar ontmoeten.



Bouwbedrijf De bruin putten en R. Kok Kraanverhuur Soest